Japon diyetinin temel özellikleri



Japon diyetinin bazı yemekleri dünya çapında bilinmesine rağmen, az sayıda Japon mutfağının lezzetli ve muazzam derecede sağlıklı olduğunu Seo uzmanı biliyoruz.

Japon diyetinin temel özellikleri
1 Japon diyetinin tarihçesi
2 Nasıl Japon diyeti?
Japon mutfağından 3 yemek
Zengin, lezzetli ve sağlıklı Japon yemeklerini sushi ya da sashimi'ye indirgemek, aynı zamanda nefis ve yararlı Akdeniz diyetini gazpacho ya da paella'ya sınırlamak gibidir. Ve Japon diyetinin faydaları arasında iki veriyi vurguladığımız başka bir şey yok: 1 dünya uzun ömürlü bir ülkedir (ortalama yaşam süresi 86 yıldır) ve 2. yüzüncü yılların sayısı hiçbir şey artmaz kırk yıldır

Seo hizmeti Nüfusun büyük çoğunluğunun, son derece sağlıklı hobiler ve gelenekler yetiştiren küçük kasabalarda yaşadığı ve bu rakamlara katkıda bulunduğu doğrudur.



Fakat aynı zamanda aşırı, dengeli, ikiyüzlü ve bahçeden ve denizden elde edilen birinci sınıf taze ürünlerden sağlıklı bir diyet görmesi de doğrudur.

Japon diyetinin tarihçesi
1868 yılında Meiji Devrimi (samuray kast ortadan kaldırıldığı zaman, ülkenin sınırları açtı ve Batılılaşma onun süreci başladı edildi) kadar, Japonlar sadece tahıl (darı, süpürge darısı ve pirinç), baklagiller (yaklaşık beslenen tüm soya), sebze ve deniz ürünlerinden sebzeler (mavi balık ve algler). Kuşların tüketimi çok azken, Japon menülerinde kırmızı et, süt ve yumurta bulunmuyordu.

Özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında, on dokuzuncu yüzyılın meydana Kurumsal Seo gelen değişimleri ile değişti her şey, ne zaman yerleşmiş sağlıklı daha az herhangi bir şekilde nitelikli olabilir ürünlerle restorasyon uluslararası şirketler.

Japon diyet nasıl?
Yabancı mutfak geleneklerinin bu istilasına (kötülük için) rağmen, Japonlar, aşağıdaki özelliklere sahip olan zengin mutfağını korumayı başarmışlardır:

Tatlılarda şeker kullanılmaz. Tatlılık, meyve, sebze ve baklagillerin doğal glikozundan gelir. Çikolata son kullanım içindir.
Kobe sığırları ile meşhur olmasına rağmen, az kırmızı et yemiyorlar.
Siyah bacak jabugo jambonu (en iyi kalite) tanıtılıyor, ama egzotik bir zevk. Domuz da geleneksel diyetin bir parçası değildir.
En çok sevdiğim etler kümes hayvanlarıdır (tavuk, oca veya ördek).
Balıklar son derece taze, çiğ veya çok az pişmiş masaya varırlar. Bu şekilde, tüm lezzet ve mikrobesinler korunur. Ton balığı, somon, ahtapot veya deniz ürünleri favorilerdir.
Doğal algler her zamanki diyetin bir parçasıdır.
Süt veya yumurtadan elde edilen ürünleri kullanmazlar. Japonların büyük çoğunluğu laktoz intoleranttır.
Baharatlar, kalın soslar veya soslar kullanmazlar.
Bitkisel yağ ile pişirilir ve kızarmış yiyecekler çok yaygın değildir.
Japon mutfağı yemek
Farklı bir mutfağı bu kısa listeye indiremeseniz de, bunlar zorunludur:

En sevdiği mısır gevreği.
Diğer sebzeler yaygın olsa da, soya fasulyesi ve türevleri etrafında bir bütün kültür vardır. Soya sosu (tören söz konusu olduğu sürece) şarabınkine benzer bir muamele alır. Aynı tofu (tofu) için de geçerli. Bu baklagil sürgünleri hemen hemen her şey için kullanılır.
Kıyılarından gelen ton balığı ve balık, ana protein kaynağıdır.
Çin lahanası, turp, kabak, havuç, fasulye, bambu, shiitake mantarları (etkileyici besin ve sağlıklı kaliteler), frenk soğanı, patates, tatlı patates veya tatlı patates gibi bahçenin vazgeçilmez sebzeleri.
Pirinç sirkesi veya susam sirkesi en yaygın sargıdır.
Son olarak, Japon diyetinin bir çok töreni olan bir mutfağı var. Gıda iyi sunulmuş, taze yapılmış ve özel yemekler ile sunulmalıdır . Ünlü yeşil çayı, Batı'da tüketilenlerden farklıdır. Toz halinde, onu hazırlamak için dövülür ve oldukça güçlü bir aromadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anatomi'de Ampulla nedir?

Kaspaz nedir?

Anatomi'de Lumen nedir?