Japon diyetinin temel özellikleri
Japon diyetinin bazı
yemekleri dünya çapında bilinmesine rağmen, az sayıda Japon mutfağının lezzetli
ve muazzam derecede sağlıklı olduğunu Seo uzmanı biliyoruz.
Japon diyetinin temel
özellikleri
1 Japon diyetinin tarihçesi
2 Nasıl Japon diyeti?
Japon mutfağından 3 yemek
Zengin, lezzetli ve sağlıklı
Japon yemeklerini sushi ya da sashimi'ye indirgemek, aynı zamanda nefis ve
yararlı Akdeniz diyetini gazpacho ya da paella'ya sınırlamak gibidir. Ve Japon
diyetinin faydaları arasında iki veriyi vurguladığımız başka bir şey yok: 1
dünya uzun ömürlü bir ülkedir (ortalama yaşam süresi 86 yıldır) ve 2. yüzüncü
yılların sayısı hiçbir şey artmaz kırk yıldır
Seo hizmeti Nüfusun büyük çoğunluğunun, son derece
sağlıklı hobiler ve gelenekler yetiştiren küçük kasabalarda yaşadığı ve bu
rakamlara katkıda bulunduğu doğrudur.
Fakat aynı zamanda aşırı, dengeli,
ikiyüzlü ve bahçeden ve denizden elde edilen birinci sınıf taze ürünlerden
sağlıklı bir diyet görmesi de doğrudur.
Japon diyetinin tarihçesi
1868 yılında Meiji Devrimi
(samuray kast ortadan kaldırıldığı zaman, ülkenin sınırları açtı ve Batılılaşma
onun süreci başladı edildi) kadar, Japonlar sadece tahıl (darı, süpürge darısı
ve pirinç), baklagiller (yaklaşık beslenen tüm soya), sebze ve deniz
ürünlerinden sebzeler (mavi balık ve algler). Kuşların tüketimi çok azken,
Japon menülerinde kırmızı et, süt ve yumurta bulunmuyordu.
Özellikle İkinci Dünya Savaşı
sonrasında, on dokuzuncu yüzyılın meydana Kurumsal Seo gelen değişimleri ile değişti her şey, ne
zaman yerleşmiş sağlıklı daha az herhangi bir şekilde nitelikli olabilir
ürünlerle restorasyon uluslararası şirketler.
Japon diyet nasıl?
Yabancı mutfak geleneklerinin
bu istilasına (kötülük için) rağmen, Japonlar, aşağıdaki özelliklere sahip olan
zengin mutfağını korumayı başarmışlardır:
Tatlılarda şeker kullanılmaz.
Tatlılık, meyve, sebze ve baklagillerin doğal glikozundan gelir. Çikolata son
kullanım içindir.
Kobe sığırları ile meşhur
olmasına rağmen, az kırmızı et yemiyorlar.
Siyah bacak jabugo jambonu
(en iyi kalite) tanıtılıyor, ama egzotik bir zevk. Domuz da geleneksel diyetin
bir parçası değildir.
En çok sevdiğim etler kümes
hayvanlarıdır (tavuk, oca veya ördek).
Balıklar son derece taze, çiğ
veya çok az pişmiş masaya varırlar. Bu şekilde, tüm lezzet ve mikrobesinler
korunur. Ton balığı, somon, ahtapot veya deniz ürünleri favorilerdir.
Doğal algler her zamanki
diyetin bir parçasıdır.
Süt veya yumurtadan elde
edilen ürünleri kullanmazlar. Japonların büyük çoğunluğu laktoz intoleranttır.
Baharatlar, kalın soslar veya
soslar kullanmazlar.
Bitkisel yağ ile pişirilir ve
kızarmış yiyecekler çok yaygın değildir.
Japon mutfağı yemek
Farklı bir mutfağı bu kısa
listeye indiremeseniz de, bunlar zorunludur:
En sevdiği mısır gevreği.
Diğer sebzeler yaygın olsa
da, soya fasulyesi ve türevleri etrafında bir bütün kültür vardır. Soya sosu
(tören söz konusu olduğu sürece) şarabınkine benzer bir muamele alır. Aynı tofu
(tofu) için de geçerli. Bu baklagil sürgünleri hemen hemen her şey için
kullanılır.
Kıyılarından gelen ton balığı
ve balık, ana protein kaynağıdır.
Çin lahanası, turp, kabak,
havuç, fasulye, bambu, shiitake mantarları (etkileyici besin ve sağlıklı
kaliteler), frenk soğanı, patates, tatlı patates veya tatlı patates gibi
bahçenin vazgeçilmez sebzeleri.
Pirinç sirkesi veya susam
sirkesi en yaygın sargıdır.
Son olarak, Japon diyetinin
bir çok töreni olan bir mutfağı var. Gıda iyi sunulmuş, taze yapılmış ve özel
yemekler ile sunulmalıdır . Ünlü yeşil çayı, Batı'da tüketilenlerden farklıdır.
Toz halinde, onu hazırlamak için dövülür ve oldukça güçlü bir aromadır.
Yorumlar
Yorum Gönder